Dnes začal nový školní rok

1. 9. 2021

V životě vždy něco končí a něco nového začíná. Skončily prázdniny a začal nový školní kok.

Přejeme všem žákům, studentům i učitelům aby byl úspěšný. Doufejme, že příštích deset měsíců bude probíhat normálně, bez omezení a tak, aby se mohli děti a studenti učit ve škole, učitelé aby měli radost z jejich přítomnosti a všichni si odnášeli jen zajímavé a nové pozitivní dojmy a informace.

Komunistická strana Čech a Moravy bude vždy prosazovat, aby bylo vzdělání bezplatné a dostupné všem, a to od základních škol až po školy vysoké. Se vzděláním nejde kšeftovat! Naše děti nechceme dělit podle bohatství nebo postavení rodičů, ale jen podle jejich schopností a dovedností. Nechceme se vracet do hluboké minulosti, kdy si dobré školy mohli dovolit jen ti privilegovaní a bohatí. Chceme kvalitní a důstojné školství pro všechny bez rozdílů.

Chceme podporovat schopnosti každého žáka už na základní škole. Pokud bude dítě talentované na jakýkoliv předmět, je třeba ho v tom podpořit a jeho talent rozvíjet. Zajistíme tak nejen další rozvoj společnosti, ale především spokojenost a radost z oblíbené práce u samotného dítěte. V posledních letech se stalo populární mít co nejvyšší vzdělání bez ohledu na schopnosti nebo i přání samotných dětí. Po roce 1948 patřilo Československo mezi nejlepší země Evropy v organizaci a podpoře učňovského školství, i dnes KSČM podporuje důraz na kvalitní vzdělávání řemeslníků, dělníků nebo prodavačů, bez kterých si život neumíme představit.

Jsme si samozřejmě vědomi, že dnešní doba potřebuje také kvalitní inženýry, učitele atd. Z informací od zaměstnavatelů víme, že jim zoufale scházejí kvalitní absolventi vysokých škol především se zaměřením na technické obory. Strojaři, chemici apod. Chceme a budeme prosazovat v těchto oborech program stipendií či velice výhodných půjček, aby se studium na těchto oborech stalo atraktivnější a pro zájemce také dostupnější.

Hlasem pro KSČM zajistíte, že Vaše děti a vnoučata budou i nadále studovat bezplatně!

Pro studenty středních škol tady máme jednu speciální nabídku – pokud přemýšlíte, na jakou vysokou školu se přihlásit nebo který obor studia si vybrat a stále váháte, napište nám! Nabízíme Vám bezplatnou poradnu, kdy Vám odborníci poradí, jaká škola by pro Vás byla nejvhodnější, který obor by Vám mohl nejvíce vyhovovat nebo který by Vás bavil. A tím jste se přiblížili k tomu, že si vyberete správně, a to co budete dělat, Vás také bude uspokojovat. Pokud tedy budete mít zájem, napište nám: ov.kolin@kscm.cz.

 

Autor: 
KSČM Kolín