Děti Praze, studenti Středočeskému kraji

26. 11. 2019

22. listopadu byly v rezidenci pražského primátora předány ceny hlavního města Prahy a Klubu českých a slovenských spisovatelů v rámci projektu Děti Praze.

Projekt probíhá v součinnosti se základními školami v Praze a jeho cílem je děti nejen pobavit, ale též je něco naučit, probudit v nich vnímavost k městu, ve kterém žijí, odkrýt jejich tvůrčí potenciál, podpořit je v další umělecké činnosti, v neposlední řadě vytvořit prostor pro sdílení tvořivého úsilí, výměny a předávání zkušeností.

Letošním tématem byla „Praha v proměnách času“, děti se mohly zabývat nejen městem s významnou historií, ale kupříkladu i Prahou budoucí.

Ocenění udělila odborná porota vybraným dětem za nejlepší literární a výtvarné práce roku, a to ve dvou soutěžních kategoriích – 1. a 2. stupeň ZŠ, nechyběly ale ani zvláštní ceny.

„Ve Středočeském kraji letos realizujeme společně s Klubem českých a slovenských spisovatelů pilotní projekt, „Studenti Středočeskému kraji“, který má právě v pražské verzi inspiraci, i když je v něčem odlišný. Každopádně je třeba zájem a schopnosti všech zúčastněných dětí určitě ocenit,“ poznamenal při udílení cen předseda středočeského výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

 

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj