Představení našich kandidátů pro komunální volby v Kolíně

6. 9. 2022

1. ING. MARTIN ŠKORPÍK

Pánové, dříve narození, si na mne jistě pamatují z dresu kolínských hokejistů. Pánové, trochu později narození, ví, že jsem působil i s pruhovaným dresem, co by rozhodčí ledního hokeje.

Pro Vás, co jste nenavštěvovali zimní stadion v době hokejových utkání, bych se chtěl představit.

Od narození jsem občanem města, a kromě období studia na vysoké škole a období vojenské základní služby v našem městě bydlím a žiju.

V dětství jsem chodil na 1.ZDŠ, následně jsem studoval a i úspěšně maturoval na kolínském gymnáziu.

Vysokou školu stavební jsem absolvoval v Brně.

Jsem ženatý, se svojí ženou jsme vychovali dvě dcery. Ty se nám odvděčily 4 vnoučaty (3:1 ve prospěch kluků).

V roce 1990 jsem byl osloven, zda bych zastupoval komunistickou stranu ve volbách do městského zastupitelstva. Od této doby jsem dostal od občanů volících KSČM vždy důvěru a zastupoval je v kolínském samosprávném orgánu. A už to bude 32 let.

Vesměs v pozici městského zastupitele, kromě období roků 2002-2003, kdy jsem byl členem rady města.

Proto se zde nebudu prezentovat v „ich“ formě, ale jako člen kolektivu, předstupujícího před vás s volebním programem na volební období 2022-2026.

Pro nás, občany města Kolína, jsme připravili volební program kolínských komunistů, kde hlavní prioritou je starost o náš stávající majetek a uvedení jeho stavu do co nejlepšího stavu. Jedná se o komunikace. S tím je spojen majetek města pod úrovní vozovek a chodníků, a to je kanalizační řad. I ve spolupráci s majiteli ostatních inženýrských sítí.

Dále se jedná o nemovité věci – bytové domy, účelové domy.

Zcela určitě nenabízíme prodej bytů z vlastnictví města. Chceme připravit na základě ekonomického rozboru snížení nájemného v městských bytech, a to i vzhledem k dnes rostoucím energiím.

Jsme si zcela vědomi, že v nadcházejícím období město bude pokračovat ve splácení úvěru, a to ve výši přibližně 122 mil. Kč. Jsme si vědomi, že většina investic města, které by šly na rozvoj města, bude závislá na dotačních možnostech našeho státu.

Chceme navázat na historickou tradici města, jako města hudby. Chceme podpořit kolínské dechové orchestry, kolínskou filharmonii i kolínský bigband i s tím, že by pro nás občany města vystupovali i mimo jejich programy.

Věřím, že další body našeho volebního programu, který zcela určitě vyhledáte, vás zaujme natolik, že své hlasy dáte kandidátům kolínských komunistů.

2. PETR KVÍZ

Mé jméno je Petr Kvíz, narodil jsem se v Městci Králové a jsem zakladatelem Kolínské firmy Invest Rent Property s.r.o., která se zabývá výstavbou rodinných domů.

Vystudoval jsem Vojenskou střední školu ve Vyškově a Obchodní střední školu v Táboře. Navíc jsem nedávno dokončil studium zakončené titulem MBA.

Mezi mé koníčky patří plno sportovních aktivit, práce a v neposlední řadě rodina, se kterou trávím svůj volný čas.

Jsem hrdým otcem tří dcer a mým cílem v KSČM je ve městě Kolín řešit problémy týkajících se bydlení, společnosti, dále rozvíjet kulturu města a vytvořit příjemné prostředí pro kolínské občany.

Vážím si každého hlasu, který od vás obdržíme.

Děkuji, Petr Kvíz.

3. PAVLÍNA HLADÍKOVÁ

Vážení obyvatelé našeho historického města na Labi, královského města Kolína

Mé jméno je Pavlína Hladíková a v nadcházejících volbách se chceme spolu s kolegy a kolegyněmi na kandidátní listině KSČM, ucházet o Váš hlas. Narodila jsem se v roce 1967 a v našem městě žiji od svých 15 let. Nejprve, krátce po přistěhování jsem ve svém okolí nikoho neznala. Brzy jsem se ale v Kolíně začala cítit opravdu doma a z neznámých sousedů se začali postupně stávat známí, přátelé a kamarádi. Na kolínské radnici jsem o několik let později, v roce 1986, řekla svému muži „ano“ a společně jsme vychovali dvě děti. Za 40 let života v Kolíně, kdy se na radnici vystřídala různá vedení, se dá říci, že člověk místo, kde žije, pozná poměrně dobře.

Jsem jednou z týmu kandidátek a kandidátů Komunistické strany Čech a Moravy, jejíž členkou jsem se stala v roce 2011. Nikdy před tím jsem v žádné straně ani politickém hnutí nebyla. Nestydím se za své levicové smýšlení, jak se mi někteří z řad politických oponentů snaží podsouvat, protože podle nich levice dnes není v módě. Ale ona právě v současné době začíná být IN. Vždyť naše vláda a její asociální kroky tomu dost napomáhají.

V příštích dnech se ve Vašich poštovních schránkách objeví volební leták KSČM, ve kterém bude stručné shrnutí našeho volebního programu. Kolínští komunisté mimo jiné nikdy nesouhlasili s prodejem technických služeb, ani městských vodovodů a kanalizací. Neměli však sílu při hlasování zamezit tomu, aby se tyto služby nedostaly do rukou zahraničních vlastníků. Stejně tak se komunisté staví proti prodeji majetku z vlastnictví města, zejména bytů.

Ráda bych změnila přístup vedení města směrem k lidem v našem městě. Nedovolila bych si říci, že současné vedení radnice ho nějak fatálně zanedbává, ale základem spokojenosti občanů je mimo jiné také komunikace zastupitelů s nimi, nikoliv jen přes sociální sítě. Zkrátka, být více v osobním kontaktu, nejen pouze před nadcházejícími volbami, by jistě přineslo i více dobrých nápadů k tomu, aby se nám všem žilo v Kolíně ještě o něco lépe. Vždyť když se chce, všechno jde.

Máte na výběr z mnoha kandidátů z různých uskupení. Volte tak, aby se na radnici dostali ti, kteří budou svou práci dělat s plným nasazením. Ráda bych opět cítila, stejně jako dříve, z nově zvolených zástupců města energii a nadšení, které se za poslední roky bůh ví kam vytratily. Mým cílem vždy bylo a je vykonávat jakoukoliv práci nejen zodpovědně, ale také poctivě.

Děkuji za Váš čas při čtení těchto řádků

Pavlína Hladíková