Děti se v Bukovanech vyřádily

18. 6. 2018

V dětské odborné léčebně Bukovany se v sobotu 16. června uskutečnila již XII. Zámecká slavnost. „Zámecká zahrada poskytuje spolu s okolní přírodou pro akci nádherné prostředí. Zajímavý program přilákal celé rodiny, jsem rád, že Středočeský kraj podporuje takovéto aktivity,“ ocenil akci předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Potlesk přítomných si vysloužily Příbramské mažoretky, které slavnost po úvodním slově patrona léčebny – Bukovánka – zahájily. Uznání ale dostali i další účinkující – skupina historického šermu Rytíři Jedové chýše, dětský sbor Voci Bianche ze ZUŠ Březnice nebo dětská skupina VONO, kouzelné divadlo Jakuba Bílka, Jak Moulis s hosty, swingový orchestr For Evergreens ze ZUŠ Rožmitál či skupina Ginevra. Na slavnosti ale nechyběli ani draví ptáci, různé prolézačky, koníčci, nafukovací hrad, skákadla a spoustu stánků s drobnostmi a suvenýry.

Dětská odborná léčebna Ch. G. Masarykové  sídlí v objektu zámku Bukovany, ležícího v nádherné a ekologicky čisté krajině Orlické vodní nádrže. Je zaměřena především na pacienty s respiračními problémy, s poruchami výživy a na alergiky a astmatiky. Poskytuje své služby již 87 let, od roku 1994 je zřizovatelem Český červený kříž.

Součástí slavnosti byla i prohlídka celého areálu a léčebny.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj