Lodě na Labi již po šesté

6. 5. 2018

V Nymburce proběhl od 4. do 6. května již 6. ročník akce Lodě na Labi. Pro návštěvníky byla připravena plavba lodí Král Jiří, výletní loď Blanice a další výletní jachty. Mohli si vyzkoušet slalom na speed boats, projet se na loďkách, seznámit se s prací záchranářů i Policie ČR.

„Akce je zaměřena na využití Labe k vodní dopravě, zejména k turismu, protože to je oblast, kde máme ještě značně nevyužité mezery. Jsem rád, že společnými silami se rozhýbala stavba přístavišť podél Labe, které s doprovodnou infrastrukturou mohou vodní turismus oživit, a že organizátoři akce nalezli ve své záslužné práci podporu i na Středočeském kraji,“ uvedl předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek, který akci navštívil již potřetí.

Mimo stánků s regionálními produkty Polabí, přírodními limonádami, čokoládovými nápoji, keramikou a dalším zbožím bylo nábřeží plné i stánků s občerstvením, atrakcí pro děti, v programu zaujala i módní přehlídka v plavkách, létající muž nebo pohádka pro děti.

Podruhé byla součástí bohatého programu i Labidiáda. Pod heslemPostavte si zajímavé, netradiční nebo vtipné plavidlo a splavte řeku Labe“ mohli odvážlivci použít různé alegorické lodě, vory nebo české necky.

Fotogalerie

Autor: 
Ing. Zdeněk Štefek, předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Středočeský kraj